Fatade Blocuri

Daca mai demult fatadele blocurilor nu aveau alta culoare in afara celei gri, acum peisajul urban a devenit mult mai vesel odata cu aparitia vopselelor de diferite culori. De asemenea, cladirile moderne pot avea fatade din sticla, care sunt dotate cu o tehnologie speciala care sa nu permita supraincalzirea aerului din interiorul cladirii. Celebrele fatade gri sunt rezultatul simplei tencuiri cu mortar. Avand in vedere ca tot mai multi coproprietari decid sa isi izoleze termic cladirile cu mai multe apartamente, acestia nu uita de diversificarea vopselelor, asa ca decid sa dea cladirilor un aspect vesel.

O mare problema a fatadelor este instalearea geamurilor din tamplarie PVC. Cladirile istorice sunt bineinteles cel mai afectate de acest fenomen, deoarece impactul vizual al unui geam cu tamplarie din PVC alba este mai mare decat in cazul cladirilor noi sau relativ noi.
Prin programe la nivel local se incearca insa pastrarea fatadelor cladirilor istorice, astfel incat aspectul sa ramana neschimbat. Tot cladirile vechi sunt cele care de multe ori pun probleme trecatorilor, deoarece exista cazuri in care tencuiala cade, putand provoca ranitea sau chiar moartea trecatorilor. Insa nu dor cladirile istorice prezinta acest risc, ci si efectuarea de tencuieli necorespunzatoare, de catre persoane care nu au cunostinte in materie de constructii.

Cladirile noi, si mai ales cele de bioruri au fatade construite integral din sticla. Considerate de unii ca nepotrivite intre cladirile istorice, iar de catre altii un semn de progres, cert este ca trendul este unul clar: atadele din sticla sunt la putere. Unul dintre avantajele acestor fatade este cantitatea mai mare de lumina din incaperi. De asemenea, materialelel folosite permit pastrarea unei temperaturi interioare optime de- a lungul intregului an. Mai mult, exista posibilitatea ca panourile din sticla sa fie construite astfel incat sa se poata deschide sau glisa.
Fatada din sticla ofera nu doar mai multa lumina, ci si o izolare fonica. Exista doua versiuni ale fatadelor din sticla: cea traditionala si cea moderna. In cazul fatadelor traditionale, sunt vizibile din exterior atat profilele orizontale, cat si cele verticale, spre deosebire de fatadele moderne, la care sunt vizibile din exterior doar profilele orizontale.

Realizarea acestor fatade se realizeaza relativ usor, insa asta nu inseamna ca oricine poate asambla o fatada din sticla. Pentru asezarea panourilor sunt necesare echipamente speciale si cunostinte solide. Exista si posibilitatea folosirii panourilor din sticla securizata. In cazul acesteia, rezistenta la indoire creste de 4 sau de 5 ori, comparativ cu sticla obisnuita.
Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati folosind formularul de contact sau unul dintre numerele de telefon afisate pe site. Avem pentru Dumneavoastra solutii optime la preturi avantajoase.

Pret Placare polistiren
15 RON/mp
Pret Finisat polisitiren +
plasa + lavabila
15 RON/mp
Pret Termosistem
tip Baumit
25 RON/mp

Comments are closed.