Fatade Case

Proprietarii de case incearca nu doar sa isi ingrijeasca curtea si gradina, ci si sa dea exteriorului casei un aspect cat mai vesel si mai ingrijit. Tocmai de aceea, fiecare, dupa bunul plac decide ce culori si ce materiale sa foloseasca. Iar in ultimul timp, optiunile s- au inmultit si au devenit tot mai tentante.
Cea mai populara varianta este tencuirea. Tencuirea se realizeaza cu ajutorul mortarului, care trebuie asezat pe o suprafata lipsita de impuritati si care a fost umezita in prealabil. Daca nu se continua cu vopsirea sau varuirea fatadei, aceasta va avea o culoare gri. O alta alternativa este folosirea tencuielii granulate, care da un aspect in relief fatadei. Un avantaj al acestei tehnologii este faptul ca pot fi formate cu ajutorul ei forme deosebite, care nu necesita vopsire.

O alta metoda de infrumusetare a fatadei casei este folosirea caramizii decorative. Dimensiunile caramizilor decorative sunt mult reduse fata de dimensiunile caramizilor clasice. Este recomandat ca inainte de montare sa fie trasate linii, atat verticale, cat si orizontale, care sa permita aranjarea cat mai corecta a caramizilor.
Nici placile ceramice nu sunt o idee rea pentru cei care vor sa schimbe aspectul casei, mai ales ca se gasesc in diferite forme, culori si marimi. Atat in cazul caramizii decorative, cat si in cazul placilor, se recomanda ca stratul de baza sa nu prezinte crapaturi sau denivelari. Aceste imperfectiuni vor duce mai apoi la craparea sau dezlipirea caramizilor sau placilor.

O alta solutie pentru fatade case, deloc noua, dar la fel de spectaculoasa, o reprezinta placarea cu piatra naturala. Piatra naturala este mult mai rezistenta in timp decat celelalte solutii de infrumusetare a fatadelor, si este si foarte usor de montat, fiind necesar doar mortar. Trebuie precizat ca placarea cu piatra trebuie facuta doar daca se tine cont si de aspectul arhitectural al casei. O varianta spectaculoasa din punct de vedere vizual este fatada din lemn, insa aceasta este mult mai grau de intretinut. Lemnul trebuie protejat impotriva razelor de soare, a umezelii sau a insectelor prin vopsirea cu solutii speciale.
Inainte de a alege fatada casei, trebuie sa tinem neaparat cont si de costurile de intretinere ale acesteia si de modul in care se armonizeaza cu mediul ambiant.

Daca se opteaza pentru tencuirea si apoi vopsirea, trebuie sa se aleaga in mod corect si culoarea sau culorile folosite. Se poate folosi o singura culoare in mai multe nuante sau doua culori, care trebuie neaparat sa se complementeze.
Indiferent de solutia pe care o veti alege, societatea nostra va poate ajuta atat cu consiliere cat si cu executia propriuzisa a lucrarii, avand specialisti bine pregatiti, atent selectionati.

Pret Mp
15 RON/mp
Pret Finisat polisitiren +
plasa + lavabila
15 RON/mp
Pret Termosistem
tip Baumit
25 RON/mp
Mai Multe Imagini

Comments are closed.