Hidroizolatii

Poate nu la fel de cunoscute ca si materialele care asigura izolarea termica a cladirilor, hidroizolatiile ofera protectie impotriva patrunderii apelor in spatiile interioare, a igrasiei, mucegaiului sau putrezirii. De asemenea, hidroizolatiile protejeaza unele elemente ale constructiilor precum armaturile si piesele metalice.
Cea mai folosita medoda de hidroizolare este membrana bituminoasa, insa aceasta este acum o tehnologie invechita, chiar daca s- au facut progrese destul de mari de la inventarea acesteia si pana in zilele noastre. Mai nou se folosesc materiale hidroizolatoare precum solutiile injectabile, materialele plastice, metalice, tencuielile sau solutiile mixte. Un alt produs din ce in ce mai apreciat pentru hidroizolare este cauciucul lichid. Aceste materiale se folosesc fie pentru izolarea elementelor care stau la temelia unei constructii, dar sunt folosite si la hidroizolarea teraselor circulate sau a acoperisurilor.Pentru alegerea materialelor necesare trebuie sa apelati la o firma specializata in hidroizolatii, deoarece fiecare cladire are necesitati diferite.In cazul in care se doreste hidroizolarea unei case, sistemul va fi conceput in asa fel incat sa fie continuu pe toata anvelopa cladirii.

La montarea unei hidroizolatii se va tine seama si de actiunile mecanice care se vor exercita asupra acesteia de catre diferiti factori externi.Astfel, in cazul in care nu este posibil ca hidroizolatia sa fie complet ferita de factorii externi care o pot deforma, atunci se va incerca macar distribuirea uniforma a acestor factori. Intotdeauna hidorizolatia se va monta astfel incat sa fie pe partea pe care se exercita presiunea.

In cadrul izolatiilor traditionale bituminoase, se va avea in vedere ca materialul de etansare nu trebuie sa fie lasat sa curga. Continuitatea dintre diferitele elemente ale cladirii nu trebuie sa fie intrerupta in niciun caz de catre hidroizolatie.De asemenea, in cazul acoperisurilor sau a sprafetelor inclinate care vor fi izolate, trebuie sa se tina cont ca este contraindicat ca aceste operatiuni sa se faca in cazul in care exista unghiuri mai mari de 90 de grade.In cazul hidroizolatiilor cu mai multe straturi, acestea trebuie asezate succesiv, si in cazul in care este necesara uscarea unor anumite suprafete, trebuie respectate instructiunile producatorului cu privire la timpul necesar uscarii.

Desi majoritatea clientilor unor astfel de lucrari considera pretul ca fiind un element determinant atat in alegera tipului de hidorizolatie si cat si a firmei care va executa lucrarea, este important de mentionat ca un pret mai mic nu inseamna intotdeauna o calitate mai proasta si ca hidroizolarea este un procedeu foarte complicat, care necesita multe cunostinte de specialitate.
Pentru o oferta personalizata va rugam sa ne contactati.

Hidroizolatii de la
25 RON/mp

Comments are closed.