Locul asfaltului a fost luai incet- incet de pavaje nu doar pentru acoperirea trotuarelor, ci si pentru acoperirea carosabilului. Astfel, au aparut tipuri de pavaje adaptate traficului intens. Insã, cel mai des pavajele sunt folosite pentru trotuare si curti, unul dintre avantajele folosirii acestora fiind demontarea usoara in cazul adaugarii de noi utilitati.
Inainte de montarea pavajelor, trebuie stabilit pentru ce zona vor fi folosite, deoarece grosimea pavelelor depinde de traficul caruia vor trebui sa ii faca fata. Deasemenea, vor trebui stabilite si culorile care vor fi utilizate si in ce mod vor fi aranjate pavelele de diferite culori, pentru a putea fi calculat atat numarul de pavele necesare, cat si numarul de borduri si jgheaburi. Un alt criteriu de care trebuie sa se tina cont atunci cand se monteaza pavele este tipul solului.
Dupa ce s-a tinut cont de toate aceste criterii si materialele necesare au fost achizitionate, se poate trece la etapele preliminare montarii. In primul rand, de pe suprafata pe se vor monta pavelele, se va inlatura un strat de pamant de o adancime ce variaza in functie de grosimea pavelelor. Inlaturarea se va face astfei incat suprafata sa fie usor inclinata, deoarece apa rezultata din ploi trebuie sa fie drenata. In cazul in care pe teren se afla buruieni sau chiar radacini, acestea se vor scoate, iar golurile ramase se vor umple cu pietris. In cazul in care stratul de baza va fi din beton, nu va fi necesara compactarea solului, in caz contrar, compactarea fiind imperios necesara.
Dupa decopertare si/sau compactare, se va trece la asezarea stratului de baza, care poate fi format fie din beton, fie din pietris. Pentru suprafetele intens circulate se recomanda ca stratul de baza sa fie format din beton, iar pentru suprafetele in care traficul este mai putin intens, se poate folosi betonul.
Urmatorul strat care trebuie asezat este format din nisip uscat, care va fi vibrat. Dupa aceasta operatiune, va fi imprastiat asa-numitul nisip de pierdere, care va fi la rîndul lui, nivelat. Stratul de nisip poate fi inlocuit cu unul din mortar, insa doar in cazul in care stratul de baza este din beton.
Dupa toate aceste operatiuni se poate trece la montarea pavelelor prin simpla asezare pe stratul de nisip sau cu ajutorul mortarului, in cazul in care stratul inferior este din mortar.
La final, rosturile se vor umple cu nisip fin, dupa care pavajul va fi curatat prin maturare. Societatea noasta are o vasta experienta in montarea pavajelor astfel incat apeland la specialistii nostri aveti garantia ca veti primi un serviciu de calitate, durabil in timp.
Putem fi contactati via formularul de contact ori telefonic, urmand sa primiti o oferta personalizata in cel mai scurt timp.
Pavaje de la |
---|
25 RON/mp |