Termoizolatii

Fie ca vorbim de proprietarii de case, fie ca vorbim pre proprietarii de apartamente, este clar ca tot mai multe persoane vor sa faca o economie la plata facturii de caldura si decid ca o investitie in materiale termoizolante se va amortiza in timp. Inainte de a incepe termoizolare unei locuinte, trebuie neaparat intocmit certificatul de performanta termica al cladirii. Acesta este un act prin care un inginer specializat, evalueaza cata caldura se pierde. Pe baza acestui certificat se va putea mai apoi stabili care este cel mai potrivit tip de izolatie.

Cea mai cunoscuta metoda de termoizolare a locuintei este folosirea placilor de polistiren. Avand in vedere ca cererea este din ce in ce mai mare tot mai multe forme se specializeaza in termoizolarea locuintelor cu polistiren. Tocmai de aceea, trebuie ca inainte sa platim o firma pentru o astfel de lucrare, sa ne interesam de profesionalismul cu care au fost tratati si alti clienti. Polistirenul poate fi de doua feluri: expandat sau extrudat.

Termoizolatia cu polistiren expandat se poate face fie pe interiorul, fie pe exteriorul locuintei sau chiar pentru izolarea mandardelor. In schimb, polistirenul extrudat este recomandat la izolarea peretilor care se afla in spatii umede. Placile de polistiren se vor atasa de perete, iar adezivul va fi lasat sa se usuce. Peste placile de polistiren va putea fi aplicat mai apoi gletul si in cele din urma vopseaua lavabila, astfel incat aspectul cladirii nu va avea de suferit.
Este important de mentionat ca in cazul in care termoizolatia va fi aplicata unei cladiri vechi, care este deja tencuita, va fi necesar ca tencuiala sa fie data jos. Atunci cand intre placile de polistiren se formeaza rosturi, trebuie ca acestea sa fie umplute tot cu polistiren, nu cu alte materiale, cum ar fi adezivi sau tencuieli.

Pe langa celebra izolare cu polistiren, se mai poate apela si la alte tipuri de termoizolatie, spre exemplu: vata minerala, care se poate folosi atat in cazul fatadelor, cat si in cazul acoperisurilor, spuma poliuretanica, material ce permite economia de spatiu, deoarece un strat are grosimea de doar 3 cm, celuloza, care izoleaza si fonic sau canepa, care trebuie ca in prealabil sa fie tratata cu substante care asigure respingerea moliilor si a gandacilor.
Scietatea noastra are o experienta de peste 7 ani in domeniu, fiind aliatul dumneavoastra ideal. Pentru o oferta personalizata, va rugam sa ne contactati.

Termoizolatii de la
25 RON/mp

Comments are closed.