Montaj Lambriu

Lambriurile pot fi din lemn sau din PVC si pot fi folosite nu doar pentru placarea peretilor interiori, ci si la placarea peretilor exteriori si la realizarea seceacurilor. Lambriurile din PVC au mai multe avantaje, printre care se numara durabilitatea ridicata. Printre altele, acestea nu intretin arderea, curatarea lor facandu-se usor, fiind necesara doar o laveta uscata sau umeda si in plus pot fi folosite chiar si in spatii in care umiditatea este ridicata.

Materialul PVC rezista foarte bine si la factorii poluatori si oxidarii si chiar loviturlor puternice, deoarece materialul are o densitate ridicata. In cazul in care lambriul este lovit si se deformeaza, acesta revine la forma initiala, datorita proprietatilor materialului din care este construit.

Montarea lambriurilor din PVC se face de asemenea foarte usor, deoarece suprafata pe care urmeaza sa fie montate acestea nu necesita o pregatire prealabila. Pe peretele pe care vor fi montate se vor pune sipci de lemn, de 2 sau 3 cm grosime, la o distanta de aproximativ 50 de cm.
In jurul usilor sau a geamurilor, se va construi un chenar format din sipci. Golurile lasate pe perete de sipci se vor umple cu polistiren, acestea urmand sa ofere incaperii atat izolare fonica, cat si termica.
Montarea se face incepand cu coltul, iar in jurul usilor si a geamurilor se vor masura golurile lasate, iar placile de lambriu vor fi taiate corespunzator. La colturile interioare sau exterioare se vor folosi coltare, care vor fi atasate cu ajutorul unui adeziv.

Lambriurile din lemn sunt folosite in special pentru a da locuintei un aer rustic.
Tot pentru a oferi un aer rustic locuintei, pot fi folosite lambriuri laminate. Lambriurile laminate au la baza lemn masiv, care este acoperit cu un strat de melamina, care poate varia atat ca textura, cat si in privinta culorii.
Nici in cazul lambriurilor laminate nu este necesara efectuarea de lucrari speciale, dar trebuie ca toate celelalte lucrari de amenajare sa fie terminate, adica zugravitul sau montarea parchetului.

Peretii pe care vor fi montate lambriurile trebuie sa fie complet uscat. Un alt avantaj al lambriurilor laminate este acela ca impiedica raspandirea alergiilor si a microbilor, deci este ingienic.
Chiar daca montarea lambriurilor pare usoara, este de preferat sa apelati la sfaturile specialistilor, care sunt mereu la curent cu noutatile in domeniu si care in urma unor masuratori va pot spune exact cantitatile de materiale de care aveti nevoie.
Nu trebuie decat sa folositi formularul de contact si una dintre echipele noastre va va sta la dispozitie.

Mai multe imagini

Comments are closed.