Montaj Parchet

Renovarea fiecarei locuinte nu poate fi conceputa fara montarea de parchet in camere. Desi multe persoane aleg sa se descurce pe cont propriu, apelarea la un profesionist aduce mai multe avantaje, deoarece exista mai multe etape ale aceste operatiuni. Aceste etape trebuie sa fie urmate cu strictete pentru ca rezultatul final sa fie unul impecabil. Parchetul poate fi montat in orice incapere, insa este recomandat ca acesta sa nu fie folosit pentru incaperi in care va exista multa umezeala, camere in care este de preferat sa fie folosita gresia.

Trebuie mentionat ca exista mai multe tipuri de parchet, si anume: parchet dublu sau triplu stratificat, parchet din lemn masiv, care este realizat in proportie de 100% din lemn si parchetul laminat, care pe langa toate celelalte avantaje, ofera clientului si posibilitatea de a face economii, fiind mai ieftin. Deasemenea, pentru spatiile in care traficul este intens, clientii pot opta pentru parchetul industrial.

Înainte de montarea efectiva a parchetului, exista cateva etape care trebuie urmate, prima dintre acestea fiind nivelarea podelei. Pentru ca parchetul sa poata fi montat in mod corespunzator, suprafata pe care se monteaza trebuie sa fie perfect plana. In acest sens, se foloseste o sapa autonivelanta.
Parchetul trebuie sa fie adus intr- o incapere in care temperatura sa fie egala cu temperatura din camera in care urmeaza sa fie montat cu cel putin cateva de ore inainte de montare. Dupa ce sapa s- a uscat, urmeaza montarea unui strat de separatie, care nu doar izoleaza termic suprafata, ci si fonic. Stratul de separatie este un produs obtinut din polistiren si are diferite grosimi, de la 2 pana la 5 mm, insa pentru un rezultat cat mai bun se recomanda folositea unui strat cu grosimea de cel putin 3 mm.

Dupa ce a fost asezat stratul de separatie, se aseaza distantatiere intre perete si primul strat de parchet. Distantatoarele trebuie sa asigure contractia si dilatarea parchetului, iar marimea optima a acestora este de 7 mm. Montarea se incepe de la perete, astfel incat placa sa fie perpendiculara cu peretele pe care este asezat geamul.

Imbinarea placilor de parchet se poate face prin doua metode: batere sau presare. In cazul metodei prin batere se aseaza si se bat cu un obiect facut din lemn de esenta moale. In cazul imbinarii prin presare, o placa se ridica, apoi se aseaza langa o alta placa, lasandu- se ulterior in jos.
Dupa ce a fost montat parchetul, in mod necesar urmeaza montarea plintelor, pentru acoperirea spatiului ramas liberintre pereti si parchet.

Pret Montaj Parchet
15 RON/mp

Comments are closed.