Tapetul este un element de decoratiuni interioare utilizat inca din Antichitate in China si in Egipt, insa in Europa a inceput sa fie folosit abia in secolul XII initial pe teritoriul Germaniei. Mai apoi, tapetul a inceput sa fie folosit la decorarea interioarelor si in Belgia si in celelalte tari europene. In primii ani ai utilizarii tapetului, acesta infatisa scene religioase, dar cu trecerea anilor, scenele au inceput sa aibe un caracter laic. Tapetul poate fi confectionat din mai multe tipuri de materiale: hartie, material textil, fibra de sticla sau fibre naturale.
Ca si orice element de decor, tapetul are atat avantaje, cat si dezavantaje. Un avantaj al tapetului ar fi acela ca mascheaza crapaturile si imperfectiunile peretilor. De asemenea, tapetul poate da o senzatie de marire a camerei, daca sunt alese in mod corect culoarea si textura acestuia. Intretinerea tapetului se face foarte foarte usor, prin stergerea cu o carpa uscata sau usor umezita. Daca este intretinut corespunzator, tapetul nu trebuie inlocuit timp de 15 sau chiar 20 de ani.
Din pacate, utilizarea tapetului are si cateva dezavantaje. In cazul in care acesta este confectionat din hartie va fi mai sensibil la mediile umede, asa ca trebuie sa se tina cont de incaperea in care va fi utilizat. In cazul tapetului confectionat din materiale textile, acesta trebuie demontat si spalat la intervale regulate de timp.
Desi pasii necesari pentru aplicarea tapetului par simpli, acestia sunt imperiosi necesari pentru asigurarea unui rezultat optim. Tapetul trebuie sa fie aplicat pe un perete complet uscat. In niciun caz tapetul nu trebuie sa fie aplicat peste un strat de huma.
Pentru estimarea cantitatii de tapet necesara trebuie sa fie masurata camera. De obicei, rolele de tapet au dimensiuni standard, asa ca numarul de role poate fi usor calculat prin impartirea lungimii peretelui la lungimea rolei si mai apoi impartirea numarului de fasii necesare la numarul de fasii dintr-o rola. Daca peretele pe care se aplica tapetul este stramb, trebuie urmata linia acestuia astfel incat tapetul sa para drept atunci cand este privit. In cazul peretilor drepti se va folosi firul cu plumb.
Inainte de aplicarea tapetului se vor trasa linii ajutatoare, iar mai apoi se vor taia fasiile de tapet, care vor fi numerotate. Tapetul se ataseaza de perete cu ajutorul unui lipici, iar dupa atasare, suprafata tapetului trebuie neaparat netezita.
Totusi, desi aparent tapetul este simplu de montat, este bine sa apelati la ajutorul unor specialisti care va vor oferi garantia ca lucrarea este executata corect. Va putem pune la dispozitie o echipa bine pregatita care va efectua lucrarea respectand intocmai standardele de calitate. Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.
Pret Montaj tapet |
---|
20 RON/mp |